IMCD rekent na een goede financiële prestatie in de eerste helft van dit jaar op een verdere groei van het bedrijfsresultaat (ebita). 

Dat maakte de Rotterdamse distributeur van chemicaliën, die onlangs een notering kreeg aan de Amsterdamse beurs, woensdag bekend.

IMCD boekte een bedrijfsresultaat van 56 miljoen euro over de eerste zes maanden, 13 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf ziet een ,,lage tot bescheiden'' economische groei in haar belangrijkste markten en gaat op basis daarvan uit van een stijging van het resultaat dit jaar met tenminste 6 procent.

De omzet kwam over het afgelopen halfjaar uit op 702,4 miljoen euro, een stijging van 14 procent op jaarbasis. IMCD boekte een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 15,1 miljoen euro. Dat is 22 procent meer dan een jaar eerder.

Het bedrijf, dat sinds 27 juni een beursnotering heeft, had per 30 juni een schuldenlast van 847,5 miljoen euro. Door de schulden met de opbrengst van de beursgang te herfinancieren, is de last sindsdien geslonken tot iets meer dan 291 miljoen euro.