De aandelenbeurs in Tokio eindigde woensdag met een kleine winst. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door een flinke krimp van de Japanse economie. De Nikkei sloot 0,4 procent hoger op 15.213,63 punten.

De Japanse economie kromp vorig kwartaal met 6,8 procent op jaarbasis. Dat is de sterkste krimp sinds het voorjaar van 2011, toen Japan kampte met de gevolgen van de verwoestende aardbeving en tsunami die het land in maart dat jaar troffen.

De hogere btw die in april werd ingevoerd zette een stevige rem op de consumptie en de investeringen. De sterke krimp kwam niet onverwacht. Economen rekenden in doorsnee op een achteruitgang met 7 procent.

Sony behoorde tot de sterkste stijgers met een plus van 2,3 procent. Het elektronicaconcern lieten weten meer dan 10 miljoen stuks te hebben verkocht van zijn spelcomputer Playstation 4.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen overwegend kleine verliezen zien. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,3 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in de middaghandel. In Seoul steeg de Kospi 1 procent.