Corbion verwacht in november duidelijkheid te kunnen geven over de toekomstige groei en de financiële doelen voor de komende jaren. 

Dat meldde de producent van biochemicaliën en voedingsingrediënten woensdag bij de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal.

Corbion, het voormalige CSM, zit momenteel middenin een diepgaand onderzoek naar de toekomstige mogelijkheden voor groei en waardecreatie voor aandeelhouders, liet de nieuwe bestuursvoorzitter Tjerk de Ruiter weten.

Daarbij wordt onder meer gekeken naar productstrategieën, de kostenstructuur en de kerncapaciteiten van het bedrijf. Dit moet in november leiden tot de presentatie van de nieuwe strategie.

Corbion zag de omzet vorig kwartaal met bijna 1 procent dalen tot 188,3 miljoen euro. Daarbij was sprake van een autonome groei van 1,1 procent, die was te danken aan de vooruitgang bij Biochemicals. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met 6,5 miljoen euro tot 22,7 miljoen euro, maar toonde op vergelijkbare basis een groei van 3,4 procent.

Nettowinst

Het bedrijf boekte een nettowinst van 0,4 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies van 29 miljoen euro geleden door een forse min bij de verkochte divisie Bakery Supplies.

Analisten van Rabobank concludeerden dat Corbion een lager dan verwacht bedrijfsresultaat hebben gerealiseerd in het tweede kwartaal. 

Het ebitda lag 7 procent lager dan Rabo verwachtte. De bank schreef de tegenvaller toe aan Food Ingredients, aangezien Biochemicals opnieuw een sterk kwartaal doormaakte. Uit de outlook van het bedrijf bleek wel dat die trends waarschijnlijk gaan verschuiven.

Volgens Rabo mag de afschrijving van 17,5 miljoen euro op de PLA-fabriek in Thailand. niet gezien worden als een eerste stap richting het afstoten van de productie van afbreekbaar bioplastic op basis van melkzuur.

Nieuwe strategie

De presentatie van de nieuwe strategie die Corbion voor november aankondigde kwam voor de analisten niet als een verrassing.

Rabo neemt zijn koopadvies voor het aandeel Corbion onder de loep na de update over de strategie. Corbion stond woensdag om 9.12 uur in een licht positieve MidKap-index 2,1 procent in de min op 12,92 euro.