Nederlandse reizigers beperken omzetkrimp TUI

TUI Travel heeft zijn omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar redelijk op peil gehouden, onder meer dankzij de resultaten van zijn Nederlandse tak. 

De inkomsten van het bedrijf daalden met slechts 2 procent naar bijna 3,8 miljard pond (4,8 miljard euro), zo meldt het bedrijf vrijdag.

Het Britse moederbedrijf van onder andere Arke, Kras en Holland International zag in vrijwel alle landen waar het actief is het aantal boekingen teruglopen in vergelijking met een jaar geleden.

Alleen in het Verenigd Koninkrijk en de "overige landen" bleef het aantal passagier grofweg gelijk. Vooral Nederland presteerde goed in die tweede landengroep, zo stelt TUI.

Operationele winst

Ondanks de lagere omzet hield het Britse reisconcern tussen april en juni meer geld over dan vorig jaar rond deze tijd. De operationele winst van TUI steeg met bijna vijftig procent naar 112 miljoen pond.

Dat kwam deels doordat het paasweekeinde dit jaar gedeeltelijk in het derde kwartaal viel, terwijl dat vorig jaar niet het geval was.

Lees meer over:
tui

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie