Allianz heeft vorig kwartaal de omzet verder zien stijgen. Ook de winst nam in het tweede kwartaal van dit jaar toe. 

Dat blijkt uit de cijfers die het Duitse verzekeringsbedrijf vrijdag presenteerde.

De sterke resultaten zijn naar eigen zeggen voor een groot deel toe te schrijven aan de daling van het aantal natuurrampen.

De omzet van de grootste verzekeraar van Europa steeg vorig kwartaal met 10 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 29,5 miljard euro.

De operationele winst steeg van 2,4 naar 2,7 miljard euro, terwijl onder de streep met 1,86 miljard euro krap 200 miljoen euro meer overbleef.

Met name de divisie Life/Health liet een sterke omzet- (plus 47 procent) en winstgroei (plus 54 procent) zien. Vooral in de Verenigde Staten, Italië en Duitsland.

Verwachtingen

Volgens bestuursvoorzitter Michael Diekmann zijn de prestaties van de schade- en letselverzekeringen tot dusver boven de verwachtingen.

''De marktomstandigheden blijven evenwel uitdagend", stelt hij. ''Desondanks is het ons gelukt om op de helft van het jaar al aan 55 procent van de jaarlijkse verwachtingen te voldoen."

Allianz houdt vast aan de prognose dat de operationele winst dit jaar op 10 miljard euro uitkomt. Daarbij hanteert het bedrijf wel een marge van 500 miljoen euro naar boven en beneden. 

Diekmann denkt dat een afronding naar boven op dit moment meer voor de hand ligt.