De in Amsterdam genoteerde digitale beveiliger Gemalto neemt het Amerikaanse data- en softwarebeveilingsbedrijf Safenet over. 

Dat maakt Gemalto vrijdag bekend. Bij de overname is een bedrag van 890 miljoen dollar (666 miljoen euro) gemoeid.

De overname wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond. Safenet levert beveilingsdiensten op het gebied van dataverkeer en software aan bedrijven en overheidsdiensten in meer dan honderd landen.

Tot de klanten behoren grote ondernemingen als Bank of America, Cisco Systems, Dell, Hewlett-Packard, Netflix en Starbucks. Safenet behaalde vorig jaar een omzet van 337 miljoen dollar en de winst kwam uit op 35 miljoen dollar.

Financiering

Volgens Gemalto zal de overname worden gefinancierd met behulp van beschikbare kasmiddelen en bestaande kredietfaciliteiten.

Het bedrijf denkt dat dankzij synergievoordelen en groei door de overname de doelstelling voor een winst uit operaties van 600 miljoen dollar in 2017 ongeveer 10 procent hoger zal uitkomen.

Safenet is gevestigd in Belcamp in de Amerikaanse staat Maryland. Er werken ruim vijftienhonderd werknemers. Het bedrijf rekent voor dit jaar op een omzet van 370 miljoen dollar en een winst van 51 miljoen dollar.