T-Mobile ziet voor het zevende kwartaal op rij het aantal klanten afnemen, maar het aantal klanten met abonnement ligt net iets hoger. 

Dat blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal van 2014.

T-Mobile Nederland heeft nu 4,277 miljoen klanten. Dat zijn er 66.000 minder dan het vorige kwartaal en 284.000 minder dan een jaar geleden.

De daling is echter te verklaren door het afnemende aantal prepaidklanten. Daar zijn er inmiddels nog 1,176 miljoen van over, in vergelijking met 1,476 miljoen een jaar geleden.

Het aantal klanten met een abonnement nam tegelijkertijd toe van 3,085 miljoen naar 3,102 miljoen en is de afgelopen kwartalen vrij stabiel. 

Tevreden

CEO Mark Klein is dan ook tevreden: "De totale markt blijft verder afnemen en dat raakt vanzelfsprekend ook T-Mobile."

"Onze operationele kosten zijn lager dan ooit tevoren, waardoor we kunnen blijven investeren in onze kernactiviteiten netwerk en service. Ik ben tevreden dat deze investeringen ook steeds duidelijker beginnen uit te betalen gezien het stabiele aantal abonnementsklanten."

Financiële resultaten

Het bedrijfsresultaat (ebitda), de brutowinst voor aftrek van overheadkosten, is met 150 miljoen euro hoger dan een jaar geleden en stabiel in vergelijking met de afgelopen kwartalen. De omzet daalde wel met 1,8 procent naar 379 miljoen euro.

Opvallend is dat T-Mobile meldt dat het aantal belminuten per klant in het tweede kwartaal toenam met ruim 5 procent in vergelijking met een jaar geleden.

T-Mobile belooft eind 2014 in twintig stedelijke gebieden 4G