Deutsche Telekom heeft in het tweede kwartaal meer winst behaald dan een jaar eerder, onder meer dankzij het binnenhalen van nieuwe klanten in Duitsland. Dat maakte het grootste telefonieconcern van Europa donderdag bekend.

Het bedrijfsresultaat steeg met 0,3 procent naar 4,43 miljard euro. De omzet kwam uit op 15,1 miljard euro. Op de Duitse thuismarkt breidde Deutsche Telekom zijn marktaandeel verder uit door 275.000 nieuwe klanten aan te trekken.

De nettowinst van het bedrijf klom met 34 procent tot 711 miljoen euro, geholpen door een buitengewone bate uit een overeenkomst met Verizon Communications in de Verenigde Staten.

Deze week werd nog gemeld dat het Amerikaanse Sprint de gesprekken over een overname van T-Mobile US heeft gestaakt. T-Mobile US is het Amerikaanse dochterbedrijf van Deutsche Telekom. Het Franse Iliad is inmiddels met een bod gekomen om T-Mobile US in handen te krijgen.

Bij de Nederlandse dochter T-Mobile Netherlands daalde de omzet met bijna 2 procent tot 379 miljoen euro. Dankzij lagere investeringen en kostenbesparingen nam het resultaat echter met krap 43 procent toe tot 150 miljoen euro. T-Mobile heeft bijna 4,3 miljoen klanten in Nederland.