Vastgoedbedrijf Corio, dat wordt overgenomen door het Franse Klépierre, heeft in de eerste helft van dit jaar een direct resultaat behaald van bijna 123 miljoen euro. 

Dat maakte de onderneming woensdag nabeurs bekend op basis van definitieve cijfers.

In de eerste helft van 2013 bedroeg het directe resultaat nog 130,6 miljoen euro. De netto-huurinkomsten kwamen in de afgelopen 6 maanden uit op bijna 177 miljoen euro. De brutowaarde van het vastgoed van Corio stond aan het einde van juni op 7,3 miljard euro. De cijfers komen overeen met de voorlopige cijfers die Corio vorige week al naar buiten had gebracht.

De nettowinst kwam uit op 55,6 miljoen euro, tegen een verlies van 106,4 miljoen euro vorig jaar.

Desinvesteringsproces

Corio gaf aan voor heel 2014 op een direct resultaat te rekenen van 227 miljoen tot 233 miljoen euro. Verder maakte het bedrijf bekend dat het desinvesteringsproces voor op schema ligt. Sinds begin 2013 heeft Corio voor in totaal 638 miljoen euro aan bezittingen verkocht.

Aandeelhouders van het AEX-fonds krijgen per aandeel dat ze bezitten 1,14 aandelen Klépierre. Daarmee wordt Corio gewaardeerd op 7,2 miljard euro. De afronding van de transactie moet in het eerste kwartaal van volgend jaar plaatsvinden. Volgens Corio wordt momenteel samengewerkt met Klépierre bij de volgende stappen in het overnameproces.