De aandelenbeurzen in New York bleven woensdag dichtbij huis. 

De handel kreeg wel enige steun van de bankensector, maar de zorgen over de crisis in Oekraïne en de gevolgen van de westerse sancties tegen Rusland hielden beleggers aan de kant. Die zorgen waren dinsdag nog medeschuldig aan de lagere slotkoersen op Wall Street.

De Dow-Jonesindex stond aan het slot van de handel 0,1 procent hoger op 16.443,34 punten. De brede S&P 500 was vlak op 1920,24 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging licht omhoog naar 4355,05 punten.

Bank of America ging 1,3 procent omhoog. De Amerikaanse autoriteiten hebben ingestemd met de kapitaalplannen van de bank voor dit jaar.

Verder maakte het concern bekend het dividend te gaan verhogen. Ook andere financiële fondsen gingen omhoog. Zo steeg Morgan Stanley 0,5 procent en Goldman Sachs won 0,2 procent. Citigroup noteerde een plus van 0,5 procent.

T-Mobile

Sprint daalde 19 procent nadat ingewijden meldden dat het Amerikaanse telecomconcern de gesprekken om branchegenoot T-Mobile US in te lijven heeft gestaakt. T-Mobile US, het Amerikaanse dochterbedrijf van Deutsche Telekom, heeft inmiddels een overnamebod ontvangen van het Franse Iliad.

Mediaconcern Time Warner zakte bijna 13 procent nadat 21st Century Fox van miljardair Rupert Murdoch zijn bod van circa 80 miljard dollar op het bedrijf introk.

Groupon

Aanbiedingensite Groupon leverde 12,7 procent in. Het bedrijf maakte dinsdag nabeurs tegenvallende cijfers en vooruitzichten bekend.

Drogisterijketen Walgreen daalde ruim 14 procent. Het concern neemt voor ruim 15 miljard dollar de volledige controle over de Brits-Zwitserse branchegenoot Boots.

De euro was 1,3379 dollar waard, tegen 1,3353 dollar bij het slot van de Europese handel. Eerder op de dag bereikte de euro met een stand van 1,3349 dollar het laagste niveau sinds 11 november. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 96,92 dollar. Brent werd 0,1 procent duurder op 104,72 dollar.

Bekijk de actuele beurskoersen van Dow Jones- en Nasdaq-bedrijven