De handel in Fiat is woensdag tijdelijk stilgelegd nadat het aandeel van de Italiaanse autobouwer opnieuw diep in het rood stond. 

Na een verlies van enkele procenten op dinsdag stond het concern ditmaal pakweg zeven procent in de min. Een aandeel Fiat kostte op dat moment 6,34 euro.

Oorzaak voor de daling zijn de groeiende zorgen van beleggers dat de fusie tussen de autobouwer en het Amerikaanse Chrysler toch niet doorgaat.

Het samengaan van beide bedrijven is de laatste dagen niet langer een zekerheid, na een uitspraak van topman Sergio Marchionne tijdens een aandeelhoudersvergadering van vrijdag.

Uitstappen

Volgens de Italiaanse wet moet Fiat aandeelhouders die niet willen investeren de kans bieden om uit te stappen. Wie vertrekt krijgt daarom 7,73 euro per aandeel, de gemiddelde prijs die het aandeel de laatste tijd had. Marchionne heeft echter al laten weten niet meer dan vijfhonderd miljoen euro te willen uitgeven aan de uitstappers.

'Cash-out'

Beleggers vrezen nu dat de kosten voor de zogeheten 'cash-out' hoger oplopen dan dat bedrag. Fiat laat weten op de hoogte te zijn van de geruchten. "Deze verhalen zijn ongegrond", zo schrijft het concern.

Fiat heeft naar eigen zeggen nog geen verzoeken tot koop gehad. De uiterste datum voor zo'n cash-out is over twee weken.