Verzekeraar Delta Lloyd geeft bij de presentatie van zijn halfjaarresultaten donderdagochtend een nieuwe blik op de ontwikkeling van de solvabiliteit. 

Die verbeterde in de eerste drie maanden van dit jaar al en trok in juni verder aan door de plaatsing van achtergestelde obligaties.

Bij die plaatsing meldde Delta Lloyd dat de solvabiliteitsratio (IGD) was gestegen tot ruim boven 200 procent. Aan het einde van het eerste kwartaal stond de solvabiliteit op 189 procent.

Analist Albert Ploegh van ING gaf in een vooruitblik aan dat de IGD-ratio aan het einde van de eerste helft waarschijnlijk maar net hoger was dan 200 procent. Hij rekent op 203 procent, aangezien de rente verder omlaag is gegaan, de resultaten op beleggingen tegenvallen en de waarde van vastgoed is afgeschreven.

Ploegh verwacht dat Delta Lloyd de netto operationele winst vorig halfjaar heeft verbeterd tot 214 miljoen euro, tegen 209 miljoen euro een jaar eerder.

Delta Lloyd

Ploegh voorspelde verder dat het interimdividend van Delta Lloyd net als vorig jaar op 0,42 euro per aandeel zal worden vastgesteld, met een premie van 4 procent voor stockdividend. Voor een verhoging moet de solvabiliteit twee kwartalen achter elkaar hoger zijn dan 200 procent.

In een rondvraag door persbureau Bloomberg voorspelden analisten in doorsnee dat de nettowinst van Delta Lloyd in de eerste zes maanden van 2014 is uitgekomen op 209 miljoen euro. In de eerste helft van 2013 werd nog een nettoverlies van 103 miljoen euro geboekt.