De Amerikaanse aanbieder van mobiele telefonie Sprint stopt de gesprekken om branchegenoot T-Mobile US over te nemen. Dat meldden ingewijden rond de zaak woensdag. Sprint gaat ook een nieuwe topman benoemen.

Sprint zet een mogelijke overname niet door omdat er te veel zorgen zijn over regelgeving, die niet zouden opwegen tegen de financiële voordelen van het combineren van de twee concerns.

De twee partijen leken eerder nog bijna akkoord over een bod op T-Mobile US van 40 dollar per aandeel, waarmee het aandelenkapitaal van het bedrijf wordt gewaardeerd op circa 31 miljard dollar (22,7 miljard euro). Sprint zou het bod voor de helft uit contanten en de andere helft uit aandelen willen laten bestaan.

Onlangs maakte het Franse telecombedrijf Iliad bekend een bod te willen doen van 15 miljard dollar in contanten om een belang te nemen van bijna 57 procent in T-Mobile US. Naar verluidt zou T-Mobile US niet van plan zijn op dat bod in te gaan. T-Mobile US is voor 67 procent in handen van Deutsche Telekom. Sprint is voor 80 procent in bezit van het Japanse Softbank.

Sprint zou daarnaast Marcelo Claure, de oprichter van mobiele telefoondistributeur Brightstart, als nieuwe topman gaan benoemen. Hij volgt de huidige topbestuurder Dan Hesse, die aan het roer van Sprint staat sinds 2007, op.