UniCredit profiteert van economisch herstel

De Italiaanse bank UniCredit heeft in het tweede kwartaal geprofiteerd van het voorzichtige herstel van de Italiaanse economie. 

De grootste bank van Italië hoefde minder geld opzij te zetten voor slechte leningen, terwijl de inkomsten uit provisies en de verkoop van bezittingen toenamen.

UniCredit meldde dinsdag een nettowinst van 403 miljoen euro over het tweede kwartaal. Dat was 12 procent meer dan een jaar eerder en ruim 100 miljoen euro beter dan analisten gemiddeld voorspelden.

De voorzieningen voor slechte leningen namen met een half miljard euro af tot 1 miljard euro.

Recordverlies

Eind vorig jaar leed de bank nog een recordverlies van 15 miljard euro, vanwege miljarden aan afschrijvingen op leningen.

Die operatie hing samen met het onderzoek van de Europese Centrale Bank naar de gezondheid van de grootste banken in de eurozone.

Reorganisatie

UniCredit mikt dit jaar op een totale nettowinst van 2 miljard euro. In dat kader wordt een reorganisatie doorgevoerd, waarmee de kosten afgelopen kwartaal al met 2 procent werden verlaagd.

Die kostenbesparing hielp de krimp van de totale opbrengsten van de bank te compenseren. Die gingen met 3 procent achteruit, tot 5,7 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie