Arseus wil zijn softwaretak Corilus verkopen. Dat bevestigde het bedrijf dinsdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het bedrijf gaat zich volledig richten op onderdeel Fagron, dat grondstoffen voor medicijnen levert aan apotheken.

Geluiden over het in de etalage zetten van Corilus gingen al eerder de ronde. Begin juli meldde de Belgische zakenkrant De Tijd dit voornemen van het bedrijf al op basis van meerdere ingewijden.

Arseus wilde destijds geen commentaar geven en zei alleen ''continu alle strategische opties te bekijken''.

Omzet

Arseus behaalde in de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 209,1 miljoen euro en een winst van 24,5 miljoen euro. Dat was een jaar geleden nog respectievelijk 165,6 miljoen euro en 16,9 miljoen euro.

Fagron, dat een tweedekwartaalomzet van 115,9 miljoen euro neerzette, zag daarbij de autonome groei bij constante wisselkoersen in deze periode uitkomen op 14,9 procent.

Naar aanleiding van de desinvestering van Corilus heeft Arseus zijn vooruitzichten voor 2014 bijgesteld. De onderneming voorziet nu een omzet uit voortgezette activiteiten van ten minste 435 miljoen euro, met een marge op het terugkerend bedrijfsresultaat (rebitda) van 26 procent.

Prestaties

Arseus heeft in de eerste helft van dit jaar sterke prestaties neergezet, waarbij het belangrijkste onderdeel Fagron uitstekend presteerde. Dat schreef KBC Securities in een reactie op de cijfers.

De omzet van Fagron ging sterker omhoog dan verwacht en liet de winstmarge een zeer goede verbetering zien. KBC heeft een buy-advies voor Arseus, dat dinsdagochtend om 9.35 uur 7,7 procent in de plus stond op 42,05 euro.