De echtgenote van de topman van Imtech Polen had een belang in het avonturenpark dat Imtech ten zuiden van Warschau zou gaan bouwen. 

Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad (FD) naar de gang van zaken rondom het megaproject.

In maart 2012 kocht de Luxemburgse vennootschap Altmark Investholding 5 procent van de aandelen in Adventure World Warsaw (AWW). Economisch eigenaar van Altmark is Sylwia Klee, de echtgenote van Thorsten Klee, een van de twee voormalig directeuren van Imtech Polen.

Diezelfde maand gaf AWW Imtech Polen de opdracht tot de bouw van een avonturenpark met een omvang van 240 hectare. Met deze opdracht was 480 miljoen euro gemoeid. In februari 2013 klapte het project toen bij Imtech Duitsland een grootschalige fraude aan het licht kwam.

Fraude

Waarom Sylwia Klee de de aandelen had, is niet duidelijk. Een bron zegt tegenover FD dat ze ervan overtuigd was dat het project 'goed voor Polen' was. Een andere bron meent dat haar man er bij haar op had aangedrongen de aandelen te kopen. Dat had externe financiers moeten overtuigen ook geld in het project te steken. 

Het pretpark in Polen heeft Imtech sinds eind 2012 in grote problemen gebracht. De top van Imtech Polen en Duitsland bleek boekhoudfraude te hebben gepleegd bij het project, dat een belangrijke rol had moeten spelen bij de groeiambities van Imtech. In de nasleep werd de volledige top van het bedrijf vervangen.

Maandag noteerde het aandeel op 45 cent, een daling van ruim een vijfde. In 2011 noteerde een aandeel Imtech nog boven de 25 euro. 

Fraude bij Imtech, een overzicht | Bekijk de actuele koers van Imtech