Aan de teloorgang van de beurswaarde van Imtech lijkt voorlopig geen einde te komen. Maandag zakte het aandeel in het eerste handelsuur ruim 21 procent, tot het historische dieptepunt van 0,45 euro.

Imtech liet beleggers vorige week al schrikken met de berichten over zijn verder oplopende schuldenlast.

De technisch dienstverlener gaf daarbij aan opnieuw met zijn financiers in gesprek te zijn over de voorwaarden die aan de schuld worden gesteld. Daarbij kwam het het bedrijf met tegenvallende berichten over de omzet.

Maandag kwamen daar nieuwe onthullingen over het fiasco met de bouw van een groot pretpark in Polen overheen.

Uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad bleek dat Imtech in 2011 en 2012, met medeweten van het toenmalige bestuur, via complexe financiële structuren de eigen voorfinanciering van de bouw van het pretpark regelde.

Bouwvergunningen 

Hoewel er nog geen financiers waren en de bouwvergunningen nog niet rond waren, gaf topman René van der Bruggen toch zijn goedkeuring aan het project van 600 miljoen euro.

Het Poolse pretparkproject moest de grootste klus ooit worden voor Imtech, maar kwam in realiteit nooit van de grond. Uiteindelijk kwam via het mislukte project de grootschalige fraude bij Imtech in Duitsland en Polen aan het licht, die het bedrijf de afgelopen anderhalf jaar met enorme problemen heeft opgezadeld.

Rond 11.15 uur noteerde Imtech ruim 17 procent in de min op 0,47 euro. Vlak voor de onthulling van de fraudeproblemen, begin februari vorig jaar, was het aandeel nog 8 euro waard. In april 2011 piekte Imtech op een koers van 11,35 euro per aandeel.

Fraude bij Imtech, een overzicht | Bekijk de actuele koers van Imtech