De meeste particuliere beleggers houden zich tijdens hun vakantie niet of slechts in beperkte mate bezig met hun beleggingsportefeuille.

Dat blijkt uit onderzoek van ING Investment Office.

Iets meer dan de helft van de paticuliere beleggers kijkt niet om naar de ontwikkeling van zijn portefeuille tijdens de vakantie. Nog niet één op de vijf blijkt in deze periode actief te kijken naar zijn beleggingen.

Daarnaast zeggen zeven op de tien beleggers geen actie te ondernemen naar aanleiding van koersontwikkelingen wanneer ze op vakantie zijn.

Lange termijn

Henry van Heijster, investment manager van ING Investment Office, stelt dat het als belegger 'natuurlijk verstandig is om meer op de lange termijn te letten dan op de waan van de dag’. "Maar ik vermoed dat dit ook het resultaat is van de relatief stabiele financiële markten tijdens de zomerperiode", zo is Heijster van mening.

Ongeveer 20 procent van de beleggers blijkt in de zomerperiode zijn portefeuille in te richten met onder andere producenten van seizoensgebonden producten zoals bierbrouwers of ijsmakers.