Wall Street is vrijdag iets lager geopend, na de zware verliezen op donderdag. 

Beleggers verwerkten het belangrijke banencijfer uit de Verenigde Staten en een stroom bedrijfsresultaten. Ook hielden ze de ontwikkelingen rondom het in gebreke blijven van Argentinië en de sancties tegen Rusland scherp in de gaten.

De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 0,2 procent lager op 16.535 punten. De S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1927 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor een fractie tot 4367 punten.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat de Amerikaanse werkgelegenheid in juli aanzienlijk minder sterk is gegroeid dan in de voorgaande maand. Per saldo kwamen er vorige maand 209.000 banen bij in 's werelds grootste economie, exclusief de landbouwsector, tegen 298.000 in juni. Economen hadden gerekend op 230.000 banen. Daarnaast nam de werkloosheid onverwacht toe tot 6,2 procent.

Het tegenvallende banencijfer kan de Federal Reserve er mogelijk wel toe bewegen langer de rente op een zeer laag niveau te laten staan en dat wordt dan weer als positief gezien door Wall Street.