Nikkei sluit in de min

De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag in de min gesloten in navolging van de flinke verliezen op Wall Street. 

De koersdaling op de Japanse beurs bleef echter beperkt door sterke kwartaalcijfers van de Japanse elektronicabedrijven Sony en Panasonic. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 15.523,11 punten.

Sony was in trek bij beleggers en klom 4,7 procent. Het Japanse concern wist het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar onverwacht af te sluiten met winst.

Sony profiteerde met name van de grote vraag naar spelcomputer PlayStation 4 en van het succes aan de kassa van de Hollywood-films The Amazing Spider-Man 2 en 22 Jump Street. Concurrent Panasonic boekte ook meer winst dan analisten hadden verwacht, maar zakte desondanks 0,2 procent.

Verre Oosten

Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen overwegend licht omlaag. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 1,4 procent.

In Seoul zakte de Kospi 0,2 procent. De Shanghai Composite in China steeg daarentegen 0,4 procent nadat bleek dat de industriële activiteit in het land in juli sterker dan verwacht is toegenomen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie