Arcadis wil het Britse Hyder Consulting overnemen. Dat maakte het advies- en ingenieursbureau donderdag bekend. De transactie heeft een waarde van 256,2 miljoen pond (bijna 324 miljoen euro).

Arcadis biedt via dochterbedrijf Arcadis UK Investments 650 pence per aandeel in contanten op Hyder. Dat is een premie van circa 38,5 procent op de slotkoers van het aandeel op 30 juli.

Het bestuur van Hyder heeft aangegeven het bod te steunen. Het bod krijgt ook al steun van een aantal aandeelhouders met een aandelenbelang van 15,7 procent.

Hyder, dat ingenieursadviesdiensten levert, heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en is actief in Azië, het Midden-Oosten en Duitsland.

Er werken circa 4500 mensen bij de onderneming. Hyder is sinds 2002 genoteerd aan de London Stock Exchange. De overname van Hyder zal naar verwachten in het eerste jaar na afronding al bijdragen aan de winst per aandeel, zo voorziet Arcadis.

Positief

De overname is volgens analisten van ABN Amro positief. 

De marktvorsers wijzen wel op enkele projectvertragingen die Hyder, waarvan het boekjaar eind maart eindigde, vorig jaar had. Een project in Australië is waarschijnlijk een eenmalig gebeuren, terwijl Duitse vertragingen in potentie opgelost kunnen worden door het grotere Arcadis Europe.