Lufthansa heeft in de eerste zes maanden van dit jaar minder verlies geleden, terwijl de omzet van de luchtvaartmaatschappij juist daalde. 

Het Duitse concern kwam eind juni uit op een nettoverlies van bijna tachtig miljoen euro uit, zo maakte Lufthansa donderdag bekend. In dezelfde maanden van vorig jaar was dat nog tweehonderd miljoen euro.

Het geringere verlies is volgens de concurrent van Air France-KLM te danken aan het herstructureren van de maatschappij. Daardoor geeft Lufthansa minder geld uit en houdt het verhoudingsgewijs een groter deel van zijn omzet over. Ook hoefde het bedrijf vorig halfjaar minder af te schrijven op bezit dan een jaar geleden.

De omzet van Lufthansa daalde daarentegen wel, met 2,1 procent naar 14,2 miljard euro. Die terugval is onder meer het gevolg van de stevige concurrentie op de vliegmarkt, waardoor Lufthansa minder geld kan vragen voor vliegtickets.

Ook een staking van piloten begin april teistert de omzet van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij als het gaat om omzet.