De Franse fabrikant van netwerkapparatuur Alcatel-Lucent heeft zijn nettoverlies in het tweede kwartaal teruggedrongen met behulp van kostenbesparingen. Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf donderdag presenteerde.

Alcatel-Lucent, dat iets over de helft is van een 3-jarige herstelplan, zette een verlies in de boeken van 298 miljoen euro. Een jaar eerder stond het bedrijf nog 885 miljoen euro in het rood. De omzet daalde circa 5 procent tot 3,28 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Michel Combes probeert het bedrijf op de rails te krijgen na jaren van verliezen die volgden op de fusie tussen Alcatel en Lucent Technologies in 2006. Hij schrapte banen en verkocht onderdelen, mede door toenemende concurrentie van het Zweedse Ericsson en het Chinese Huawei. ''Het herstelplan ligt op schema'', zei Combes in een toelichting.

Alcatel-Lucent maakte bij de cijferpresentatie ook bekend te onderzoeken of het onderdeel dat onderzeese netwerken maakt naar de beurs gebracht kan worden. Het onderdeel kan op zelfstandige basis sneller groeien dan binnen het concern, denkt het bedrijf. De mogelijke beursgang zou al in de eerste helft van 2015 kunnen plaatsvinden.