Pharming heeft in de eerste helft van het jaar het verlies zien toenemen. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag in het handelsbericht over de eerste zes maanden van het jaar.

Pharming leed afgelopen halfjaar een verlies van 20,1 miljoen euro, onder meer door hogere kosten. Het verlies is 12,9 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

Operationeel zette Pharming een negatief resultaat van 6,2 miljoen euro in de boeken, nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. De omzet van de onderneming kwam uit op 2,5 miljoen euro, minder dan de 4,9 miljoen euro in de eerste helft van 2013. Maar destijds was een eenmalige betaling van Salix van 5 miljoen dollar meegenomen in de opbrengsten.

Pharming kreeg onlangs toestemming van de Amerikaanse toezichthouder FDA om zijn product Ruconest in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

Het verwacht een mijlpaalbetaling van partner Salix hiervoor, van 20 miljoen dollar, in de tweede helft van het jaar. De omzet uit Ruconest in de VS zal waarschijnlijk uitkomen op 3 miljoen euro. Pharming geeft geen verdere prognoses voor het boekjaar.

Het bedrijf zag zijn kaspositie toenemen van 19,2 miljoen euro aan het eind van 2013 tot 26,4 miljoen euro eind juni.

'Kaspositie sterk'

De kaspositie van Pharming is sterk en het bedrijf is financieel in een gezonde toestand. Dat constateren analisten van KBC donderdag in een reactie.

KBC wees er in een rapport op dat de kaspositie aan het eind van het jaar waarschijnlijk uit zal komen op 32 tot 35 miljoen euro, van 26,4 miljoen euro nu.

KBC ziet voorlopig weinig aanjagers voor de koers, maar met goedkeuring voor sterproduct Ruconest op de Amerikaanse en Europese markt is de waardering voor het aandeel volgens de bank attractief.