De beurzen op Wall Street lieten woensdag een gemengd beeld zien. De handel reageerde nauwelijks op de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Positieve berichten over de groei van de Amerikaanse economie konden de beurzen in New York niet wezenlijk vooruithelpen.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,2 procent lager op 16.880,36 punten. De S&P 500 was vlak op 1970,07 punten en de technologiebeurs Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 4462,90 punten.

Het Amerikaanse ministerie van Handel meldde voorbeurs dat de economie zich in het tweede kwartaal aanzienlijk positiever heeft ontwikkeld dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

's Werelds grootste economie groeide met 4 procent op jaarbasis. Economen rekenden op een plus van 3 procent. In het eerste kwartaal kromp de Amerikaanse economie nog met 2,1 procent vanwege de strenge winter.

Steunprogramma

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken maakte bekend dat het maandelijkse steunprogramma opnieuw met 10 miljard dollar wordt afgebouwd, naar 25 miljard dollar, zoals verwacht.

De huidige koers zal waarschijnlijk worden doorgezet, waardoor het steunprogramma van de Fed nog dit jaar zal eindigen. Verder liet de Fed weten zich zorgen te maken over het onbenutte arbeidspotentieel in de Verenigde Staten.

Loonstrookverwerker ADP meldde dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in juli met 218.000 banen is gegroeid. Dat is fors minder dan een maand eerder en lager dan de verwachting van economen. De cijfers van ADP lopen vooruit op de cijfers over de arbeidsmarkt die de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Advertenties

Twitter meldde dinsdag nabeurs dat de inkomsten uit advertenties vorig kwartaal ruimschoots zijn verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van het bedrijf achter de populaire berichtendienst ging mede daardoor met 125 procent omhoog naar 312 miljoen dollar en het aantal actieve gebruikers steeg naar 271 miljoen. Het aandeel Twitter klom 20 procent.

Verzekeraar Genworth Financial verloor 14 procent. De cijfers over het afgelopen kwartaal vielen tegen en er zijn twijfels op Wall Street over de financiële positie van het bedrijf. Genworth liet weten dat er een misverstand is bij beleggers.

De euro was 1,3394 dollar waard, tegen 1,3378 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,3 procent tot 99,66 dollar. Brent werd 1,5 procent goedkoper op 106,10 dollar.