De aandelenbeurs in Tokio is woensdag voor de derde dag op rij hoger geëindigd.

Een sterker dan verwachte daling van de industriële productie in Japan werd gecompenseerd door sterke kwartaalresultaten van autofabrikant Honda en chipmaker Tokyo Electron. Ook werd alvast uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De Nikkei sloot 0,2 procent hoger op 15.646,23 punten.

Honda dikte 3,1 procent aan. De op twee na grootste autofabrikant van Japan verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar. Ook Tokyo Electron (plus 1,6 procent) schroefde zijn winstvoorspelling op. Skymark Airlines ging 13,6 procent onderuit. Beleggers schrokken van het bericht dat vliegtuigfabrikant Airbus een order van de Japanse luchtvaartmaatschappij voor zes A380’s heeft geschrapt omdat Skymark de toestellen niet kan betalen.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen overwegend winsten zien. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,9 procent tot een nieuw zevenmaands hoogtepunt. De All Ordinaries in Sydney, die op het hoogste niveau in 6 jaar staat, kreeg er 0,5 procent bij. In Seoul steeg de Kospi 1 procent en bereikte daarmee de hoogste stand sinds 2011.