Vliegtuigbouwer Airbus heeft de winst over de eerste zes maanden van het jaar zien verdubbelen tot ruim 1,1 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van het in Frankrijk gevestigde concern.

De omzet van de Europese vliegtuigbouwer nam met 6 procent toe. Airbus profiteerde onder meer van de verkoop van duurdere vliegtuigen en een positief wisselkoerseffect.

Airbus meldde woensdag een omzet van 27,2 miljard euro over de eerste zes maanden van het jaar. Dat was 6 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 19 procent toe tot bijna 2,8 miljard euro.

De nettowinst van Airbus nam in het tweede kwartaal met 31 procent toe tot 696 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 531 miljoen euro. De omzet nam in het afgelopen kwartaal toe met 7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar.

De vraag naar vliegtuigen van Airbus blijft onverminderd groot. Op de vliegtuigshow van Farnborough eerder deze maand maakte het concern de orders en het lichten van opties tot koop van 496 nieuwe vliegtuigen bekend.