Het Franse telecombedrijf Orange heeft in het tweede kwartaal ruim 5 procent minder winst geboekt vanwege de hevige concurrentie op de telefoonmarkt. 

Daardoor zag het concern zich onder meer genoodzaakt de tarieven te verlagen. Dat maakt het grootste telecombedrijf van Frankrijk dinsdag bekend.

Het bedrijfsresultaat van Orange, dat voorheen bekendstond als France Télécom, kwam in het afgelopen kwartaal uit op 3,1 miljard euro.

Dat was iets beter dan de verwachtingen van marktkenners, maar wel 5,2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet daalde. Die kwam uit op 9,8 miljard euro.

Orange is voor ongeveer de helft van de omzet afhankelijk van thuisland Frankrijk. Verder is het bedrijf onder meer actief in Spanje en Polen.

Strijd

Als gevolg van de concurrentiestrijd zoeken Europese telecomaanbieders actief naar fusies en overnames. KPN kreeg onlangs groen licht van de Europese Commissie voor de verkoop van zijn Duitse dochterbedrijf E-Plus aan het Spaanse Telefónica, moederbedrijf van onder meer O2.

Daarmee werd het aantal aanbieders in Duitsland gereduceerd. Topman Stéphane Richard van Orange meldt soortgelijke deals in Polen, Spanje en Roemenië te bekijken.
 
Orange liet verder weten dat het dit jaar de bezuinigingen verder opvoert tot meer dan 300 miljoen euro. Eerder had het concern gemeld op jaarbasis minstens 250 miljoen euro te willen besparen. Het concern verwacht over heel 2014 een bedrijfsresultaat tussen de 12 miljard en 12,5 miljard euro te behalen.