Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal bijna een derde minder winst gemaakt dan een jaar eerder.

Dat meldt de grootste bank van Duitsland dinsdag.

De winst van Deutsche Bank kwam het afgelopen kwartaal uit op 237 miljoen euro, tegenover 334 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De afname kwam onder meer doordat de bank meer belasting moest betalen. Deze kosten namen met bijna 50 procent toe.

Ook hogere uitgaven vanwege strengere regelgeving en de lage rentestanden, speelden het financiële concern parten. Marktkenners gingen in doorsnee uit van een winst van 470 miljoen euro.

De winst voor belastingen van Deutsche Bank nam ten opzichte van vorig jaar met 16 procent toe tot 917 miljoen euro. De opbrengsten van het financiële concern gingen met 4 procent omlaag tot 7,9 miljard euro.

Complexe omgeving

Bestuurders Jürgen Fitschen en Anshu Jain constateren dat Deutsche Bank in ''een complexe omgeving'' moet opereren. Een wereld waaarbinnen de verschillende economieën in verschillende tempo's groeien en de spanningen in onder meer Oekraïne en het Midden-Oosten mogelijk invloed op de financiële markten zullen krijgen.

Deutsche Bank, die onlangs 8,5 miljard euro aan kapitaal ophaalde, kondigt aan een deel van de opbrengst te gebruiken voor het uitbreiden van zijn dienstverlening.