Beleggers op Wall Street leken maandag te willen wachten op de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De Amerikaanse centrale bank vergadert woensdag onder meer over een verdere afbouw van haar steun aan de economie. In de voorgaande vijf vergaderingen daalde de omvang telkens met 10 miljard dollar tot het huidige niveau van 35 miljard dollar per maand.

De uitslagen van de graadmeters in New York bleven ook beperkt door een tegenvaller op de huizenmarkt.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 16.982,59 punten en steeg de S&P 500 een fractie tot 1978,91 punten. De Nasdaq verloor 0,1 procent tot 4444,91 punten.

De Amerikaanse brancheorganisatie van makelaars maakte vlak na de openingsbel bekend dat de verkoop van bestaande woningen in juni met 1,1 procent daalde op maandbasis.

Economen voorspelden in doorsnee juist een stijging van 0,5 procent en bovendien stegen de verkopen in mei nog met 6 procent ten opzichte van april.

Aan het bedrijvenfront bleef het rustig wat betreft de grote namen op de New Yorkse beursvloeren. Enkele goeddeels onbekende fondsen konden daardoor hun plaats in de schijnwerpers opeisen.

Trulia

Vastgoedbedrijf Trulia schoot 15,4 procent omhoog nadat Zillow (plus 0,9 procent) bekendmaakte het bedrijf over te nemen voor 3,5 miljard dollar. Detailhandelaar Family Dollar Stores, vergelijkbaar met de Nederlandse keten Euroland, wordt overgenomen door Dollar Tree (plus 1,2 procent) en steeg daarom 24,9 procent.

Tyson Foods, dat eerder deze maand de miljardenstrijd om Hillshire Brands won, steeg 2,6 procent. De vleesverwerker verhoogde zijn omzetverwachting voor het lopende jaar en maakte bekend zijn pluimveetak in Mexico te verkopen voor 575 miljoen dollar.

De verkoop is ingegeven door onvoldoende schaalgrootte maar ook door negatieve wisselkoerseffecten, die dit jaar circa 100 miljoen dollar zullen bedragen.ngegeven door onvoldoende schaalgrootte maar ook door negatieve wisselkoerseffecten, die dit jaar circa 100 miljoen dollar zullen bedragen.

De euro was 1,3434 dollar waard, tegen 1,3441 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 101,61 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,8 procent tot 107,52 dollar per vat.

Bekijk de actuele beurskoersen van Dow Jones- en Nasdaq-bedrijven