TNT Express heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies geleden van 4 miljoen euro, tegen een verlies van 304 miljoen euro een jaar eerder. 

Dat maakte het koeriersbedrijf maandag bekend. Een jaar geleden moest het concern nog fors afschrijven op bezittingen. 

De omzet ging het afgelopen kwartaal met bijna 6 procent omlaag tot 1,66 miljard euro.

De lagere omzet is vooral het gevolg van de verkoop van de binnenlandse activiteiten in China en de verkoop van de Nederlandse tak TNT Fashion Business.

Topman Tex Gunning wees in een toelichting op een ''onevenwichtige groei in West-Europa'' en aanhoudende concurrentie. Hij gaf aan dat het bedrijf op 18 februari volgend jaar een investeerdersdag zal houden waar de gedetailleerde plannen over de nieuwe operationele onderdelen (Domestic, International Europe en International AMEA) worden gedeeld. Eerder stond dit voor de tweede helft van dit jaar op de rol.

Verlies

TNT Express heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies geleden van 4 miljoen euro, tegen een verlies van 304 miljoen euro een jaar eerder. 

TNT gaf aan op koers te liggen met zijn kostenbesparingsprogramma. In het afgelopen kwartaal werd voor 33 miljoen euro aan kosten bespaard, tegen 30 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal moet het kostenbesparingsprogramma voor het eind van 2015 240 miljoen euro aan besparingen opleveren.

De herstructureringslasten bedroegen in het afgelopen kwartaal 74 miljoen euro.

Positief

De onderneming gaf aan voor heel 2014 in Europa (Europe Main en Europe Other & Americas) positieve ontwikkelingen te zien. In het Midden-Oosten en de binnenlandse activiteiten in Brazilië (Asia Middle East & Africa and Brazil Domestic) zullen de operationele prestaties significant verbeteren. De activiteiten in het Verre Oosten (Pacific) zullen onder druk blijven staan.

TNT kondigde ook aan een buitengewone aandeelhoudersvergadering te organiseren op 18 september vanwege de benoeming van Maarten de Vries als financieel directeur.

Bekijk de actuele koers van TNT op Belegger.nl