Microsoft zou interesse hebben in het Japanse Fove. Dat bedrijf maakt virtual reality-brillen vergelijkbaar met de populaire Oculus Rift.

De interesse in Fove blijkt volgens Techradar uit een investering die Microsoft in het bedrijf heeft gedaan. Door die investering maakt Fove deel uit van Microsoft Ventures London, de Britse durfinvesterings-tak van Microsoft.

Fove zal van Japan naar Londen verhuizen om deel te namen aan het investeringsprogramma. De virtual reality-brillen die Fove maakt zouden de eerste ter wereld zijn die kijkrichting van de ogen kunnen bijhouden.

Richten door te kijken

Die techniek zou er in geval van games bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat de speler alleen maar naar een vijand hoeft te kijken om er op te richten. Maar Fove zou ook medische toepassingen onderzoeken. Zo zou het verlamde mensen technologie met hun ogen willen laten bedienen.

Met de overname zou Microsoft mogelijk de strijd aan willen gaan met Facebook, dat onlangs het bedrijf Oculus overnam. Oculus maakt de Rift, momenteel één van de populairste virtual reality-brillen.

Microsoft: 'VR is iets waar we zeker mee bezig zijn geweest'

7 gekke toepassingen voor Oculus Rift

Hands-on: Heftige ervaring met virtual reality-bril Oculus Rift HD