International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van British Airways en Iberia, heeft 20 A320neo-toestellen besteld bij Airbus. 

De vliegtuigen zijn aangeschaft om 21 korteafstandsvliegtuigen van British Airways te vervangen. De order valt samen met de eerste dag van de luchtvaartshow in het Britse Farnborough.

De order van IAG volgt op eerdere afspraken met Airbus voor de afname van in totaal 220 toestellen bij de Europese vliegtuigbouwer. De bestelling van 62 toestellen voor de Spaanse prijsvechter Vueling, die ook onderdeel is van IAG, was al eerder bekendgemaakt.

Op basis van catalogusprijzen is met de 20 toestellen circa 2 miljard dollar gemoeid, maar luchtvaartmaatschappijen krijgen doorgaans stevige kortingen. Als alle 220 orders daadwerkelijk worden uitgevoerd, gaat het om een totaalbedrag van ruim 20 miljard dollar.

Leasemaatschappij

Air Lease Corporation (ALC) tekende een voorlopig koopcontract voor 25 Airbus A330-900neo-toestellen. Deze komen bovenop de bestelling van 60 A321neo-toestellen die de Amerikaanse leasemaatschappij al eerder bekendmaakte. In totaal nam ALC al 200 toestellen definitief af van Airbus.

Ook leasemaatschappij AerCap verzilverde maandag de optie voor de aanschaf van 50 A320neo-toestellen van Airbus. De levering van die toestellen begint volgend jaar.