De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing werkt aan een aangepaste versie van zijn meest verkochte toestel, de Boeing 737, die meer passagiers kan vervoeren. 

Dat heeft Ray Conner, het hoofd van de afdeling commerciële vliegtuigen van Boeing, zondag gezegd voorafgaand aan de luchtvaartshow van Farnborough.

De Boeing 737 is geschikt voor korte tot middellange vluchten.

De versie die Boeing gaat ombouwen, de 737 Max 8, kan momenteel maximaal 175 passagiers vervoeren. Dat moeten er straks zo'n 200 worden, zonder dat het toestel groter wordt.

Vooral prijsvechters hebben daarom gevraagd, zei Conner. Ook concurrent Airbus probeert meer zitplaatsen te creëren in toestellen uit zijn vergelijkbare A320-serie.

Afstand

Ruim zal het niet worden voor de passagiers aan boord van die nieuwe toestellen. Boeing wil onder meer de afstand tussen de stoelen verkleinen om er meer in dezelfde cabine te kunnen persen. Wel zouden in principe de ticketprijzen omlaag kunnen als er meer mensen met hetzelfde vliegtuig meevliegen.

Boeing liet verder weten niet bang te zijn voor de nieuwe, zuinigere A330neo die rivaal Airbus naar verwachting in Farnborough zal aankondigen. Het Amerikaanse bedrijf gaat er vanuit dat de eigen 787 Dreamliner de concurrentie met dat toestel aankan. Beide toestellen zijn geschikt voor intercontinentale vluchten.