Tabaksproducent Reynolds American heeft vrijdag bevestigd dat er gesprekken worden gevoerd met branchegenoot Lorillard over een overname. 

Eerder op de dag werd al gemeld op basis van ingewijden dat de twee bedrijven praten over een fusie.

Lorillard gaf ook aan dat er onderhandelingen lopen. Mogelijk kan volgende week al een overeenkomst worden aangekondigd. Lorillard zou een waarde hebben van circa 23 miljard dollar (bijna 17 miljard euro).

Lorillard is producent van de mentholsigaret Newport die erg populair is in de Verenigde Staten. Reynolds is fabrikant van merken als Pall Mall en Camel.

De overname zou de goedkeuring hebben van British American Tobacco (BAT), dat 42 procent bezit van Reynolds. Mogelijk neemt branchegenoot Imperial Tobacco enkele merken van Lorillard en Reynolds over om eventuele zorgen van de Amerikaanse kartelautoriteiten weg te nemen.

Samen

Door samen te gaan, willen Lorillard en Reynolds op de Amerikaanse markt beter de concurrentie aangaan met marktleider Altria, producent van Marlboro. De combinatie van Lorillard en Reynolds leidt tot een bedrijf met een jaarlijkse omzet van ruim 13 miljard dollar.

Britse media meldden deze week dat BAT zou overwegen Reynolds helemaal in te lijven.

Tabaksbedrijven hebben in de VS te kampen met een dalende verkoop van sigaretten, waardoor bedrijven onder druk staan om kosten te besparen.