RoodMicrotec heeft zijn omzet in de eerste helft van dit jaar met 13 procent zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde de toeleverancier aan de chipindustrie donderdag op basis van voorlopige cijfers.

RoodMicrotec verwacht dat de omzet in de eerste 6 maanden van dit jaar is uitgekomen op 4,8 miljoen euro, tegen 5,5 miljoen euro in de eerste helft van 2013.

Het bedrijf zag de waarde van uitgebrachte offertes wel met 80 à 90 procent stijgen, tot tussen 9 en 10 miljoen euro. Op basis van die stijging houdt het bedrijf vast aan de omzetdoelen voor dit jaar, die uitgaan van een ''aanzienlijke omzetgroei'' in de tweede helft van het jaar en verder.

Producten

RoodMicrotec is naar eigen zeggen dankzij een versterkte financiële positie beter in staat nieuwe producten te ontwikkelen, die zorgen voor een terugkerende omzet. Op termijn moeten de opbrengsten van het bedrijf daardoor beter voorspelbaar en stabieler worden.

''Deze aanpak vraagt echter enige aanlooptijd met als gevolg dat de omzetgroei pas in de tweede helft van 2014 zal plaatsvinden, met uitloop naar 2015'', aldus het bedrijf.