Air France gaat eersteklaspassagiers die met overstap in Parijs van of naar een ver oord vliegen, de mogelijkheid bieden voor het Europese deel van hun reis gebruik te maken van een privéjet.

De Franse zustermaatschappij van KLM heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met het luchttaxibedrijf Wijet.

Vervoer met een luxe privétoestel is beschikbaar van en naar zo'n twaalfhonderd luchthavens die binnen 2,5 uur vliegen van Parijs liggen.

Daarmee kunnen de klanten die de allerduurste tickets kopen ook op kleinere vliegvelden komen, die mogelijk dichter bij hun vertrekpunt of reisdoel liggen. Ook bepalen zij zelf wanneer het vliegtuig vertrekt.

De aanvullende dienstverlening wordt aangeboden vanaf 2.400 euro per gevlogen uur, een prijs die volgens Air France zo'n 40 procent lager ligt dan wat de huur van een privéjet doorgaans kost. Medereizigers mogen meevliegen als zij minimaal een ticket voor de business class hebben. De toestellen hebben vier zitplaatsen.

Air France investeert fors in het aantrekkelijker maken van zijn luxere reisproducten, de business class en first class, die hoofdzakelijk gericht zijn op zakelijke reizigers. Juist in dat marktsegment, waar luchtvaartmaatschappijen veruit het meeste aan verdienen, is de concurrentie van met name Arabische luchtvaartmaatschappijen moordend.