ING verhoogt het aantal aandelen Nationale Nederlanden (NN) dat het woensdag naar de beurs brengt. In plaats van de eerder aangekondigde 70 miljoen, maakt ING nu 77 miljoen aandelen van de verzekeraar verhandelbaar. 

Dat maakte het financiële concern dinsdag bekend.

ING zet deze stap door een "aanzienlijke vraag van beleggers", aldus ING. De introductieprijs is vastgesteld op 20 euro per aandeel. Met een verwachte opbrengst van in totaal 1,5 miljard euro wordt het één van de grootste beursgangen in Europa dit jaar. Aan NN als geheel komt dan een prijskaartje van 7 miljard euro te hangen.

De bandbreedte werd eerder deze maand vastgesteld op 18,50 tot 22 euro.

De belangstelling van beleggers voor NN, dat bestaat uit de Europese verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van ING, lijkt groot te zijn. In eerste instantie doet ING ruim een kwart van de aandelen van de hand via de beursgang en een onderhandse deal met een aantal investeerders.

ING moet zijn verzekeringsactiviteiten noodgedwongen afstoten om Europese goedkeuring te krijgen voor de staatssteun die het tijdens de kredietcrisis in 2008 en 2009 ontving.

Eerder werd de Amerikaanse verzekeringstak al naar de beurs gebracht in New York, en werden de meeste Aziatische onderdelen verkocht aan branchegenoten in die regio.