Aandeelhouders van Neways Electronics hebben tijdens een buitengewone vergadering ingestemd met de overname van BuS Group, die begin april werd aangekondigd. 

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De overname zal volgens Neways bijdragen aan de winst per aandeel en zorgt voor een aanzienlijke versterking van de marktpositie van het bedrijf in Duitsland. De overnamesom zal naar verwachting lager zijn dan de netto vermogenswaarde van BuS Group, aldus Neways.

BuS, een leverancier van elektronische oplossingen voor de EMS-markt, zal in 2014 waarschijnlijk een jaaromzet behalen van 118 miljoen euro met een ebit-marge van circa 6 procent. Neways denkt dat met de overname "substantiële winsten haalbaar zijn door de sterke strategische fit en de zeer complementaire klantenbasis, marktsegmenten en activiteiten''.

Combinatie

Neways zette vorig jaar 265 miljoen euro om. Familiebedrijf BuS bestaat uit twee werkmaatschappijen in Duitsland (Riesa en Erfurt) en één werkmaatschappij in Tsjechië (Decin).

Het bedrijf heeft circa 900 medewerkers in dienst. Klanten komen voornamelijk uit de automotive industrie, maar ook uit de industriële elektronica, medische technologie, spoorwegen en luchtvaart.

Neways wil de overname financieren met een combinatie van eigen en vreemd vermogen. Hierbij zal een groot deel van de overname worden gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten en liquide middelen.

Ook zal Neways nieuwe aandelen uitgeven. De details van de financiering van de overname worden in de komende periode uitgewerkt. De overname komt dan naar verwachting in het derde kwartaal rond.