De verzekeringstak van SNS Reaal heet vanaf 1 juli Vivat Verzekeringen. Dat maakte het vorig jaar genationaliseerde financiële concern maandag bekend.

De merken die Vivat voert, onder meer Reaal, Zwitserleven, en Route Mobiel, blijven ongewijzigd.

Daarnaast gaat vermogensbeheerder SNS Asset Management onder de nieuwe naam Actiam deel uitmaken van het verzekeringsbedrijf.

SNS Reaal kwam vorig jaar in staatshanden, nadat het in diepe problemen was geraakt door aanhoudende verliezen bij zijn vastgoeddivisie Property Finance. De vastgoedtak werd al eind vorig jaar afgesplitst onder de naam Propertize en zal over een periode van tien jaar worden afgewikkeld.

Opgesplitst

De rest van SNS Reaal moet wegens de ontvangen staatssteun worden opgesplitst. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem maakte eerder deze maand bekend dat de verzekeringsdivisie onderhands zal worden verkocht. Met dat proces wordt nog voor de zomer een begin gemaakt.

SNS Bank blijft onder leiding staan van directievoorzitter Dick Ockhuijsen en Wim Henk Steenpoorte blijft hoofd van de verzekeringsactiviteiten. Beide bestuurders zitten ook in de raad van bestuur van SNS Reaal, waarvan Gerard van Olphen de voorzitter is.