Kas Bank en dwpbank beperken samenwerking

Kas Bank en dwpbank gaan hun internationale samenwerking beperken tot zakelijke effectendiensten in Duitsland. 

Dat is vrijdag bekendgemaakt.
 
De overeenkomst waarbij dwpbank bepaalde volumes en basisdiensten voor Kas Bank zou uitvoeren, is beëindigd. Deze migratie was gepland halverwege 2015.

Als compensatie voor de kostenbesparingen vanaf 2016 waar Kas Bank al rekening mee heeft gehouden, zal dwpbank eenmalig 20 miljoen euro betalen.
 
In Duitsland werken Kas Bank en dwpbank sinds 2013 samen op het gebied van "global network management services". Deze samenwerking wordt voortgezet.

De betrokkenheid van dwpbank bij het aanbieden van retail effectenverwerking voor Nederlandse banken, wordt beëindigd. Kas Bank verwerft het belang van 50 procent van dwpbank in de samenwerking en onderzoekt hoe zij verder gaat met het aanbieden van dergelijke diensten aan financiële instellingen in Nederland.

Neutraal

De bekendmaking van de bank is volgens Rabobank ''neutraal tot licht positief'' voor de reële waarde van de financiële instelling. 
 
Het voordeel van de afspraak is de compensatie van 20 miljoen euro. De meeste voordelen uit de deal zouden gerealiseerd worden vanaf 2016 en 2017. Daarom heeft de stap geen materiële impact op de verwachtingen voor de winst per aandeel.
 
Rabobank hoopt dat Kas Bank aan het eind van het vierde kwartaal zal besluiten een ''materieel deel'' van de cashbetaling uit te keren aan de aandeelhouders.

De bank hanteert een hold-advies, Kas Bank noteerde omstreeks 9.15 uur 0,6 procent hoger op 10,80 euro

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie