Siemens en Mitsubishi verhogen bod Alstom

Het Duitse Siemens en het Japanse Mitsubishi Heavy Industries hebben hun gezamenlijke bod op de energie-activiteiten van industrieconcern Alstom verhoogd. 

Dat maken beide bedrijven vrijdag bekend.

Het contante aandeel van het bod werd met 1,2 miljard euro opgekrikt tot 8,2 miljard euro. De totale waardering van de energie-activiteiten van het Franse Alstom stijgt daarmee naar 14,6 miljard euro.

Volgens de bedrijven werd na overleg met alle partijen besloten het bod aan te passen, om de complexiteit van het eerdere bod te verminderen. Siemens liet weten een brief met het nieuwe voorstel naar Alstom te hebben gestuurd.

Concurrentie

Siemens en Mitsubishi krijgen concurrentie van het Amerikaanse General Electric (GE) bij de strijd om de divisie. GE maakte donderdag nog bekend zijn eerdere bod van 12,4 miljard euro te hebben bijgeschaafd, waardoor de overnamesom lager uitvalt.

Er werden geen concrete cijfers gemeld. GE-topman Jeff Immelt had donderdag in Parijs een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Franse regering.

Siemens herhaalde zijn voornemen om Alstom grotendeels intact te laten na de overname en zorg te zullen dragen voor groei van de werkgelegenheid. Daarmee hoopt het concern goedkeuring te krijgen van de Franse overheid.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie