De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil meer informatie van HES Beheer over de overnameplannen van Hestya. De belangenvereniging spreekt van een mager bod en het ontbreken van belangrijke informatie.

Het bod op HES Beheer was zoals oorspronkelijk aangekondigd 45 euro per aandeel. Omdat de aandeelhouders het stockdividend accepteerden bedraagt de biedingsprijs nu 43,64 euro.

Hestya biedt daarmee volgens de VEB ''slechts'' 12 keer de verwachte winst per aandeel en een bescheiden premie ten opzichte van de beurskoers van HES kort voor de bieding.

De vereniging wijst er op dat analisten de afgelopen jaren met koersdoelen van meer dan 50 euro schermden en ABN Amro sprak van een mogelijke overnameprijs van 65 euro per aandeel.

Achter schermen

De VEB wil ook meer duidelijkheid over wat er zich ''achter de schermen heeft afgespeeld en nog afspeelt''. Aandeelhouders wordt volgens de organisatie ''vitale informatie onthouden''. Het gaat om kwesties die tijdens de aandeelhoudersvergadering van HES naar voren zijn gekomen maar waarop beleggers ''niet of nauwelijks'' antwoord kregen.

''Zo gaf Hestya geen tekst en uitleg voor wat betreft zijn plannen, financiële prognoses en de zogenoemde fairness opinie'', aldus de VEB, die HES een brief heeft gestuurd hierover.

HES Beheer is een beursgenoteerde houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in havens verlenen.