Nikkei weer omhoog

De effectenbeurs in Tokio is woensdag voor de tweede dag op rij hoger geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de koerswinsten op Wall Street en een verzwakking van de Japanse yen.

Een sterker dan verwachte daling van de Japanse export had weinig impact op de beurshandel. De Nikkei sloot 0,9 procent hoger op 15.115,80 punten.

Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de export van het land in mei voor het eerst sinds februari vorig jaar is afgenomen. De daling werd veroorzaakt door een zwakke vraag uit andere Aziatische landen en de Verenigde Staten.

De uitvoer naar de VS daalde voor het eerst in zeventien maanden. De import van Japan nam eveneens af, waardoor het handelstekort van Japan lager uitviel dan voorzien.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen overwegend omlaag. Beleggers hielden hun blik gericht op de VS, waar de Amerikaanse centrale bank later op de dag het rentebesluit bekend zal maken.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index nagenoeg onveranderd en in Seoul zakte de Kospi 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,2 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie