Wolters Kluwer wacht op Europees herstel

De autonome groei van Wolters Kluwer wordt voorlopig gehinderd door het uitblijven van echt economisch herstel in Europa.

Dat zei de financieel directeur van de informatieleverancier, Kevin Entricken, dinsdag voorafgaand aan een bijeenkomst met investeerders in Londen.

De autonome groei van Wolters Kluwer bleef de afgelopen jaren beperkt tot 1 procent. Die ontwikkeling wordt volgens Entricken nog altijd geremd door aanhoudende problemen in Europa.

''Als de situatie in Europa verder verbetert, zal de autonome groei aantrekken'', voorspelde hij. De omzet in Europa kromp de afgelopen 2 jaar, maar zal dit jaar opnieuw minder sterk dalen dan in het voorgaande jaar, aldus de directeur.

Entricken gaf verder aan dat Wolters Kluwer dit jaar ongeveer 25 tot 30 miljoen euro aan herstructureringskosten boekt. De verdere digitalisering zal er volgens hem voor zorgen dat het aandeel van gedrukte boeken in de totale omzet van Wolters de komende 5 jaar slinkt tot 8 à 9 procent, tegen bijna een kwart op dit moment.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie