De beursgraadmeters op Wall Street kwamen dinsdag nauwelijks in beweging. Beleggers namen wat gas terug na de opmars van de afgelopen week, die de Dow Jones en de S&P 500-index dagelijks tot nieuwe recordstanden bracht.

De Dow-Jonesindex eindigde nagenoeg onveranderd op 16.945,92 punten. De S&P 500 sloot ook vlak, op 1.950,79 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq week met exact 4.338 punten eveneens nauwelijks af van de slotstand van maandag.

RadioShack ging ruim 10 procent onderuit. De geplaagde Amerikaanse verkoper van consumentenelektronica leed in het afgelopen kwartaal meer verlies dan analisten hadden verwacht. Ook de omzet viel tegen.

Internetbedrijf Ebay verloor 2,7 procent van zijn beurswaarde. De baas van Paypal, de betalingsdienst van Ebay, maakte maandag nabeurs bekend over te stappen naar Facebook. Het aandeel Facebook noteerde 4,6 procent in de plus.

Botoxmaker

Botoxmaker Allergan sloot 0,7 procent in de min. Het bestuur van het farmaciebedrijf wees opnieuw een overnamebod van branchegenoot Valeant (min 0,9 procent) af. Dat bedrijf biedt nu in totaal 53 miljard dollar voor Allergan, maar de bestuurders van dat bedrijf vinden dat bedrag nog altijd te laag.

Bierbrouwer Molson Coors was een van de grootste winnaars in de S&P 500 met een plus van 5,4 procent. Beleggers reageerden op geruchten dat het bedrijf zou overwegen MillerCoors, een samenwerkingsverband met SABMiller, over te nemen.

Vleesproducent

Vleesproducent Tyson Foods beleefde met een min van bijna 4 procent de zesde achtereenvolgende dag met verlies. Beleggers zijn vooralsnog weinig enthousiast over het bod van 7,7 miljard dollar dat het bedrijf heeft uitgebracht op Hillshire Brands, het voormalige Sara Lee. Tyson bevestigde dat bod maandag.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 104,54 dollar. De euro was dinsdagavond 1,3545 dollar waard, tegen 1,3540 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Bekijk de actuele beurskoersen van Dow Jones- en Nasdaq-bedrijven