'Telefónica in gesprek met drie Duitse partijen'

Telefónica onderhandelt met drie kleinere partijen in Duitsland over netwerktoegang. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Het Spaanse telecomconcern hoopt op deze manier de zorgen van de Europese toezichthouders weg te nemen over de voorgenomen overname van de Duitse KPN-dochter E-Plus.

Telefónica zou bereid zijn om 7 procent van zijn netwerkcapaciteit vrij te maken voor de partijen Freenet, Drillisch en Unitymedia KabelBW van Liberty Global.

Het concern was ook in gesprek met United Internet, eigenaar van het mobiele merk 1&1, maar die onderhandelingen zouden volgens Bloomberg zijn vastgelopen.

Telefónica zei eind mei te verwachten dat de Europese Commissie ''binnen een paar weken'' een beslissing neemt over de overname van E-Plus. De deadline voor het besluit hiervoor is 10 juli.

Concurrentie

KPN kondigde de verkoop van E-Plus vorig jaar al aan. De verkoop zou het Nederlandse telecombedrijf in totaal zo'n 8,6 miljard euro opleveren. De Europese Commissie stelde eind deceember een diepgravend onderzoek in naar de overname, die de concurrentie op de Duitse markt voor mobiele telefonie kan schaden.

De commissie vreest dat de grote Duitse telecombedrijven na de fusie van E-Plus en Telefónica's O2 minder geneigd zullen zijn kleinere aanbieders toe te laten op hun netwerk. Daarnaast zou het nieuwe fusiebedrijf minder noodzaak voelen om scherp te concurreren met Deutsche Telekom en Vodafone.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie