Boskalis heeft twee opdrachten verworven met een gezamenlijke waarde van circa 70 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

In het Verenigd Koninkrijk gaat de baggeraar en maritiem dienstverlener, binnen een samenwerkingsverband met de bedrijven Volker Stevin en Atkins, een zeewering aanbrengen over een lengte van 5 kilometer tussen Clacton Pier en Holland Haven.

Dat gebeurt in opdracht van Tendring District Council in Clacton-on-Sea. De werkzaamheden beginnen deze zomer en worden eind 2015 afgerond.

In het Zweedse Gothenburg gaat Boskalis de Marieholmtunnel ontwerpen en aanleggen en de kademuren bouwen. Het zogenoemde Design & Construct-contract met Trafikverket Göteborg loopt tot en met 2020.

Denemarken

Volgens ING biedt Boskalis samen met Zublin, onderdeel van het Oostenrijkse Strabag, op een grote bagger- en bouwopdracht in Denemarken. ''We beschikken niet over de financiële informatie, maar het is een groot project'', aldus ING.

''De concurrentie zal wel hevig zijn, want iedereen doet mee'', aldus de bank. Behalve Boskalis en Zublin kwalificeerden ook Van Oord en Hochtief Solutions zich voor alle fases van de klus.

ING hanteert een hold-advies voor Boskalis met een koersdoel van 42,25 euro. Boskalis stond om 9.50 uur onveranderd op 41,92 euro.