Kleine winst voor Japanse beurs

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met een kleine winst gesloten. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke koerswinsten.

Ook werd gewacht op het rentebesluit in Europa en het officiële Amerikaanse banenrapport. De Nikkei eindigde 0,1 procent hoger op 15.079,37 punten.

De grote Japanse exportbedrijven als Toyota en Panasonic bleven profiteren van de aanhoudende daling van de Japanse yen en boekten kleine winsten. Sapporo Holdings ging echter 6,6 procent onderuit. De Japanse bierbrouwer liet weten 11,6 miljard yen aan extra accijnzen te moeten betalen.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste aandelenbeurzen een lager beeld zien. De stemming werd enigszins gedrukt door een tegenvallend cijfer over de dienstensector in China, die vorige maand de zwakste groei sinds januari liet zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,3 procent in de min. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,1 procent en in Seoul verloor de Kospi 0,7 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie