'Concessies overname E-Plus mogelijk duurder'

Volgens mediaberichten heeft Telefónica Deutschland geen partij kunnen vinden die na het wegvallen van KPN-dochter E-Plus een nieuw mobiel netwerk wil opzetten in Duitsland. 

In plaats daarvan spreekt het bedrijf met verscheidene kleinere aanbieders over toegang tot het eigen netwerk. Op die manier hoopt het bedrijf toch toestemming te krijgen van de Europese Commissie voor de overname van E-Plus.

Een tegenvaller voor KPN, aldus SNS Securities. De bank denkt dat de nieuwe strategie om Brussel over de streep te trekken wel kan werken, maar de uiteindelijke financiële impact van de concessies zou hoger kunnen uitvallen dan de circa 1 miljard euro waar SNS tot dusver rekening mee hield.

Het is volgens SNS verrassend dat kennelijk geen enkel bedrijf geïnteresseerd is om met een eigen netwerk toe te treden tot de Duitse markt, aangezien de benodigde frequenties voor een schappelijke prijs te krijgen zijn. De bank wijst erop dat de beoogde fusie zonder meer zou zijn goedgekeurd als zo'n speler zich had aangediend.

SNS blijft bij zijn koopadvies voor KPN. Het aandeel steeg woensdagochtend 0,5 procent tot 2,65 euro in een 0,1 procent lagere AEX.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie